odluka vlade

Slovenija skinula BiH s crvene liste

granica slovenija
10.06.2021.
u 19:41

Osim BiH, na crvenoj listi više nisu ni Njemačka, Češka, Slovačka, Srbija i Crna Gora, objavila je to na svojoj službenoj stranici Vlada Slovenije.

Na današnjoj sjednici Vlade Slovenije izmijenjena je Uredba o utvrđivanju uvjeta za ulazak u ovu državu s ciljem kontrole zaraznih bolesti pa je tako nekoliko zemalja skinuto s crvene liste, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Osim Bosne i Hercegovine, na crvenoj listi više nisu ni Njemačka, Češka, Slovačka, Srbija i Crna Gora, objavila je to na svojoj službenoj stranici Vlada Slovenije, prenosi Klix. 

To znači da će putovanja u Sloveniju iz ovih zemalja biti olakšana, odnosno prema ranije donesenom pravilu, državljani koji dolaze iz zemalja sa crvene liste moraju u 10-dnevni karantin koji može biti skraćen na pet dana uz predočenje negativnog PCR testa. Sada više karantin bh. državljanima nije obavezan.

Za ulazak u Sloveniju i dalje potreban je PCR ili antigenski test (urađen u državi članici EU) ne stariji od 48 dana, dokaz o potpunoj imunizaciji cjepivom protiv koronavirusa ili dokaz o preboljeloj infekciji koronavirusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?