cerar smiruje

Slovenci skoro zvali vojsku za pritisak na Hrvatsku!

11.09.2017.
u 21:16

Cerar je u izjavi za javnost koju je prenio njegov kabinet ocijenio da je predložena tema "potpuno neprimjerena.

Slovenski premijer Miro Cerar pozvao je inicijatore sjednice parlamentarnog odbora za obranu da otkažu izvanrednu sjednicu na kojoj se iza zatvorenih vrata trebalo raspravljati o spremnosti slovenske vojske za slučaj zaoštravanje spora s Hrvatskom oko arbitražne presude o granici.

Sjednicu tog odbora s temom "Spremnost slovenske vojske na moguće konflikte pri implementaciij arbitražnog sporazuma" sazvao je prošlog tjedna za četvtrtak, 14. rujna, predsjednik tog odbora Žan Mahnič, inače zastupnik Slovenske demokratske stranke (SDS) bivšeg premijera i oporbenog čelnika Janeza Janše.

Predložena tema je potpuno neprimjerena

Cerar je u izjavi za javnost koju je prenio njegov kabinet ocijenio da je predložena tema "potpuno neprimjerena" jer se Slovenija zauzima za mirnu politiku nenasilja iako je odlučna u namjeri da se presuda arbitara provede. Zato je pozvao  pozvao inicijatore sjednicu otkažu.

"Slovenija je odlučna u tome da se provede odluka arbitražnog suda, no to treba osigurati političkim sredstvima, temeljem vladavine prava i članstva u euroatlantskim organizacijama". Zbog toga je sazivanje parlamentarnog odbora za obranu na navedenu temu po ocjeni premijera Cerara potpuno neprimjereno.

Premijer je pozvao Mahniča da svoj prijedlog povuče, stoji u izjavi ureda predsjednika slovenske vlade i dodaje se da on poziva da se o tome  jasno očituje i predsjednik države Borut Pahor koji je po Ustavu zapovjednik oružanih snaga.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?