Tragedija u Mostaru

Slovenac se utopio na jezeru

Liječnici su mogli konstatirati samo smrt
Foto: VLfoto
19.07.2014.
u 11:14

Tragično je okončana jučerašnja međunarodna ronilačka vježba kraj obale ribogojilišta Salmon na jezeru Salakovac, pokraj ceste Mostar - Sarajevo. Žrtva je bio jedan od sudionika, slovenski ronilac Munih Jakob (33) iz Kopra. Kobnu vježbu je organizirao Ronilački klub Neretva, a nesretni Munih je u kritično vrijeme ronio na dubini od 50 metara.

Došao vježbati

- Oko 13 sati, pri izranjanju na dubini od 20 metara, njegov kolega, koji je bio blizu njega, vidio je da mu je ispao regulator za disanje. Naknadno ćemo utvrditi da li će biti rađena obdukcija. Uglavnom, kako nije pokazivao znakove života, odmah je pokušana reanimacija budući da među njima ima onih koji su prošli tu vrstu obuke, a dolaskom ekipe Hitne pomoći konstatirana je smrt - rekao je dežurni županijski tužitelj Darko Zovko.

Naime, Slovenac je s prijateljima došao vježbati špiljsko ronjenje zajedno s ostalima iz više zemalja u regiji, njih tridesetak. Pod punom opremom vježbali su ronjenje na dubinu u podvodnu špilju zvanu Crno vrelo. Njemu je odjednom ispala pumpica kisika iz usta, vjerojatno zbog tehničkog kvara na opremi. Ostao je bez daha i cijelo se zlo zbilo u tako kratkom vremenu.

Rekreativno ronio

- Prijatelji koji su bili uz njega, uhvatili su ga i izvukli na obalu, ali nije mu bilo spasa. Bilo je tu ronilaca iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije,.. Mi smo tu radili obuku, morali smo proći taj dio ronjenjem, ovi Slovenci, mislim da su tu došli na rekreativno ronjenje - naveo je Esad Humo iz Ronilačkog kluba Neretva. Jakobovi prijatelji nisu bili raspoloženi za bilo kakav razgovor. Svi su bili vidno utučeni.

Preostali ronioci su krenuli kupiti svoju opremu i razilaziti se. Tijelo stradalog Slovenca je poslije odvezeno kombijem Komosa u mrtvačnici.

Inače, rijetko se događaju ovakve nesreće iskusnim roniocima. Kako se moglo čuti na mjestu nesreće, među roniocima je bilo i vatrogasaca iz Čapljine koji su također odrađivali svoju obuku iz ronjenja.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije