Ako je vjerovati tužitelju Ismetu Šuškiću Slavo je otkucao Jerku, ali obrana to negira

Tužitelj: Slavo Lijanović je rekao da je brat Jerko mozak cijele operacije

Lijanović
08.10.2014.
u 17:27

Uhićeni Milorad Bahilj kazao je da mu nije jasan prijedlog Tužiteljstva prema kojem će on pobjeći u Hrvatsku. - Što bih pobjegao u Hrvatskoj, ja sam Srbin, ljepše mi je u zatvoru, rekao je Bahilj.

U nastavku današnjeg ročišta po prijedlogu Tužiteljstva da se produži pritvor uhićenima u akciji "Brend", uhićeni Milorad Bahilj, ministar trgovine u Vladi FBiH i član stranke "Radom za boljitak" kazao je da mu nije jasan prijedlog Tužiteljstva prema kojem će on pobjeći u Hrvatsku. Bahilj je na iznenađenje mnogih kazao da bi se složio s tim da je tužitelj rekao da će pobjeći u Srbiju, obrazlažući to činjenicom da je on jedini Srbin među uhićenima i da ne vidi razlog zašto bi bježao u Hrvatsku, piše Avaz.

- Što bih pobjegao u Hrvatskoj, ja sam Srbin, ljepše mi je u zatvoru, rekao je Bahilj.

Zanimljivo je da je tužitelj Ismet Šuškić kazao da je Slavo, brat Jerke Ivankovića Lijanovića prije dva dana dao iskaz u kojem je priznao da je njegov brat bio mozak cijele operacije uhićene skupine, no obrana je to čvrsto negirala.
Svih pet odvjetnika bilo je suglasno da se ne produži pritvor za dva mjeseca nego da im se odrede mjere zabrane i da budu pušteni na slobodu

Obrana Joze i Slave Ivankovića, te Milorada Bahilja ponudila je Tužiteljstvu jamčevinu kako bi njihovi klijenti bili pušteni na slobodu. Obrana Slave i Joze ponudila je 300.000 KM u nekretninama, a obrana Bahilja 200.000 također u nekretninama, no tužitelj nije prihvatio ovaj iznos kazavši da je imovina Lijanovića pod hipotekom i da oni nemaju što dati u zajam. Pojasnio je da je to zbog prijave koji je Hypo banka podnijela protiv Lijanovića.
Sud BiH oduku o prijedlogu Tužiteljstva donijet će sutra ili eventualno u petak kada osumnjičenima i ističe mjesec dana pritvora.

Komentara 3

PA
pacijent
18:13 08.10.2014.

ne pustaj ih nikad vani jer rade samo zlo svom narodu najmanje 10 god zatvora za izdaju

MI
Miki2
21:58 08.10.2014.

Drži đubrad u zatvoru dooooživootnooo... Oće li sada 50% piticaja?

DJ
djurex
07:30 09.10.2014.

Gospoda su davala poticaje samo ako bi korisnik njihovom covjeku vratio na ruke 50% novca dobivenog od ministarstva..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?