STIGAO IZ AMERIKE

Slavni Hrvat vozi brutalu jurilicu, a ni supruga puno ne zaostaje

30.01.2021.
u 13:59

Šibenik u ovom trenutku jedini u Hrvatskoj ligi ima nogometaša koji je bio sudionik Svjetskog (2014.) i Europskog (2012.) prvenstva te nastupao u Ligi prvaka, za Dinamo u jesen 2016. godine. Taj povratnik u Prvu HNL, legendarni Šibenčanin Gordon Schildenfeld (35) usto se može pohvaliti da je, osim u Hrvatskoj, nastupao u još šest zemalja, u Turskoj, Njemačkoj, Austriji, Rusiji, Grčkoj i na Cipru, pa je njegovo iskustvo neprocjenjivo.

Uživao sam u Dinamu

Gordon se danas u utakmici s Dinamom nakon gotovo četiri godine vraća u Maksimir, iz kojega je drugi put otišao u ljeto 2017. godine, nakon što je Dinamo izgubio naslov prvaka od Rijeke. U Dinamu ste bili u dva navrata, kada vam je bilo ljepše, pitali smo Šifu. – U prvom periodu bio sam mladić, karijera je tek bila počela rasti, a drugi put sam bio puno stariji, drugačija situacija u glavi, u životu... U oba ta razdoblja u Dinamu sam uživao, Dinamo je moja lijepa uspomena. Jednom sam Dinamu svojim pogotkom donio Kup (2007. u Koprivnici, nap. a.), iste godine bio je Ajax, a posebno se sjećam utakmice s Werderom u pretkolu Lige prvaka kada smo igrali dobro i nismo zaslužili izgubiti – kaže Šifo.

Što može Šibenik u Maksimiru? – Dinamo je favorit, nećemo si lagati, a mi smo sportaši, želimo se nadmetati i odigrati dobru utakmicu. Svjesni smo da je Dinamo najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj. Kakav je dojam Dinamo ostavio na vas u derbiju? – Drugačije je Hajduku igrati protiv Šibenika i protiv Dinama.

Hajduk protiv nas nije odigrao dobru utakmicu i nije zaslužio pobijediti. Onda je došao Dinamo, očekivao sam da će utakmica završiti s laganih 3:0 za Dinamo. Međutim, Hajduk se digao i nije baš bilo lako Dinamu koji je svojom kvalitetom, prvenstveno Oršićevom, uspio pobijediti. E sad, da je Dinamo u derbiju odigrao i dobro i loše, nama to ništa ne znači. Motivacija je važan faktor, protiv Hajduka lete, a protiv neki drugih možda ne. Nadam se da ćemo uspjeti nečime iznenaditi Dinamo. I da ćemo zadržati mentalitet kakav smo imali protiv Lokomotive. Igrao sam utakmica u kojima sam prešao centar dva puta, a slavio s 2:0. A igrao sam i one u kojima je bilo 15 šuteva na gol, a izgubio sam 0:1.

Pola godine stariji ste od Modrića, nadomak 36. godini, a još ne pomišljate na igračku mirovinu? – Znam da godine prolaze, malo i brzo, ali ne razmišljam još o tome. Kada mi tijelo kaže dosta, kada ne budem mogao pratiti ritam utakmica i treninga, kada dođu ozljede, neće mi biti problem prestati. Prihvatit ću realnost. Za sada tijelo šuti, ne boli ga ništa, mišići još podnese trke, borbe, udaranje... – uzvraća Gordon.

I supruga voli oldtajmere

Imate li u svome posjedu još oldtajmer kojim ste se prije tri godine vozili po Zagrebu? – Imam, to je Ford Mustang iz 1967. godine. Pronašao sam ga u Hrvatskoj, jedan dečko iz Varaždina dopremio ga je iz Amerike, a meni je taj auto oduvijek bio san. Veliki sam ljubitelj američkih automobila, posebno Mustanga. Auto je bio kompletno restauriran u Njemačkoj i baš je u savršenom stanju. Samo ga muči vrijeme. Kad je kiša ili snijeg, ne može se s njim iz garaže izaći. Tu nema nikakve elektronike, samo željezo i – izvoli! On je i sada u garaži u Zagrebu.

Čekam da dođe lijepo vrijeme pa da ga dovezem u Šibenik. Vozit ću ga što više mogu, jedva čekam sjesti u njega – kaže Šifo pa otkriva još jedan zanimljiv detalj: – I moja supruga vozi oldtajmer, Nissan Figaro iz 1991. godine. To je pravi ženski auto, bio je velika suprugina želja, pa smo se potrudili da dođe iz Japana. Najprije iz Japana u Englesku, gdje je volan bio premješten na lijevu stranu, pa je došao u Atenu gdje smo ga kompletno restaurirali i sad je spreman za vožnju.
 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?