SJEĆATE LI SE OVE SLASTICE?

Slatki recept za koji vjerojatno imate sve potrebne sastojke u frižideru, a priprema je prejednostavna!

Foto: Marko Mišković/HANZA MEDIA
03.04.2020.
u 09:59

Slastice u kojima su uživali naši stari, a uživamo i mi!

Trebat će vam:

2 jaja
2 žlice šećera
1 vanilija
1 žlica masti ili ulja
prstohvat soli
500 ml mlijeka
100 - 150 g brašna

Priprema:

Uključite pećnicu da se zagrije dok pripremate smjesu. U većoj posudi izmiješajte jaja, obje vrste šećera i mast. Dodajte mlijeko te žlicu po žlicu brašna. Bitno je naglasiti da smjesa mora biti rijetka tako da ne pretjerujte s brašnom jer će u tom slučaju kolač biti gumast.

U lim za pečenje stavite dvije žlice masti, stavite ga u pećnicu i zagrijte mast. Nakon nekoliko minuta, kad se mast dobro zagrijala, izlijte smjesu u lim. Kad je ulijete, smjesa u dodiru s masnoćom mora zacvrčati. Ubrzo tijekom pečenja pojavit će se mjehurići, što je znak da ste sve savršeno napravili. Pecite 20 minuta na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva.

Pripazite pritom da ne prepečete kolač jer je puno ukusniji kada je gornji sloj malo mekši. Odmah nakon pečenja slasticu možete posipati kristal šećerom.

SAVJET: S obzirom na to da ćete smjesu jako brzo zamutiti, pripremite lim za pečenje i pećnicu unaprijed jer nije poželjno da smjesa dugo stoji, donosi jutarnji.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije