nastavak konstituirajuće sjednice

Skupština SBŽ izabrala zastupnike za Dom naroda i nove čelne ljude

01.12.2022.
u 20:13

Ljubinka Atanasijević (SDP BiH) iz reda srpskog, Anto Bilić (HDZ 1990) i Ilija Nakić (HDZ BiH) iz reda hrvatskog, te Eldin Delić (SDA) i Amir Orlović (DF) iz reda bošnjačkog naroda prošli su direktno u Dom naroda Parlamenta FBiH na nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanske županije.

Dva preostala mjesta iz reda hrvatskog naroda, sukladno Izbornom zakonu BiH, birat će ždrijebom između tri liste HDZ-a BiH koje su dobile jednak broj glasova.

Zastupnik Ilija Nakić kazao je kako je današnje glasovanje pojedinih kandidata „indikativno”.

„Glasovanje Željke Matković iz DF-a pokazalo je da kod nas još uvijek ima čudnih koalicija“, rekao je Nakić.

Eldin Delić je zahvalio kolegama na podršci.

„Za mene je velika odgovornost i čast, u istom trenutku i novo iskustvo i nadam se da ću odgovoriti zahtjevima kao zastupnik svog naroda“, rekao je Delić.

Pored izbora izaslanika za Doma naroda, Skupština SBŽ je izabrala novo rukovodstvo. Za predsjedavajućeg je izabran Dražen Matišić (HDZ BiH), a zamjenici su Salkan Merdžanić (SDA) i Ljubinka Atanasijević (SDP BiH).

„Intencija mi je i želja da Skupština bude mjesto gdje ćemo uz međusobno poštovanje i uvažavanje donositi kvalitetne odluke na dobrobit svih žitelja Središnje Bosne. Važno je da imamo političku stabilnost, dobru koordinaciju i suradnju s Vladom da bismo u sinergiji mogli odgovoriti svim izazovima pred nama“, izjavio je Matišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?