projekta “YOUth drive

Školarci će učiti o upravljanju otpadom i zaštiti okoliša

09.08.2020.
u 17:15

U sklopu prekograničnog projekta “YOUth drive – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša” potpisani su sporazumi o suradnji između voditelja projekta i gradonačelnika i načelnika gradova i općina na području Zapadnohercegovačke županije (Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški i Grude).

Prepoznat značaj

Zapadnohercegovački gradonačelnici i načelnici prepoznali su značaj ovoga projekta te su, kako se navodi, potpisivanjem sporazuma osigurali suradnju u njegovoj provedbi u sljedeće dvije godine. Značaj projekta “YOUth drive – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša”, koji financira Europska unija u iznosu oko 232.000 eura, ogleda se u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša. Projekt radi na podizanju svijesti kod mladih u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine, javlja Večernji list. Također, projektom će se stvoriti podloga za unaprjeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom. Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, te Naša akcija, nevladina organizacija iz Crne Gore sa sjedištem u Kotoru. Realizacija projekta odvija se u razdoblju od 15. studenog 2019. do 15. svibnja 2021., dok ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura.

Inače, kako je navedeno prigodom predstavljanja projekta u ZHŽ-u početkom lipnja, ukupno 192 škole na području Zapadnohercegovačke županije i Bokokotorskog zaljeva bit će uključene u projekt “YOUth Drive”.

Koševi za elektronički otpad

Educirat će se učenici od šestog do devetog razreda i srednjoškolci, a škole dobivaju 320 koševa za elektronički otpad i osam kontejnera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?