Vrhbosanska nadbiskupija

Škola animatora “Mladi za mlade” u cilju duhovnog obogaćenja i življenja Božje riječi

16.04.2019.
u 08:54

Stasala je nova generacija instruktora Vrhbosanske nadbiskupije puna mladenačkog optimizma i spremna biti prva u brojnim projektima za mlade. U Pastoralnom centru Marije Majke Crkve u Mukinjama kod Plitvica održan je treći, ujedno i završni susret specijalizacije animatora instruktora, na kojem je sudjelovalo i deset animatora Vrhbosanske nadbiskupije. Sudjelovanjem u tom programu, čiji je nositelj Ured za mlade Hrvatske Biskupske konferencije, Vrhbosanska nadbiskupija bogatija je za deset novih animatora instruktora: Leonarda Anđelić, Ana Kulier, Ana Gluvić, Iris Vrdoljak, Iva Petrušić, Andrea Filipović, Jelena Tomić, Filip Milošević, Josip Bodulica i Hrvoje Ledić.

Svjedočiti naučeno

Novi instruktori spremni su usvojena znanja i vještine ugrađivati u program Škole animatora Mladi za mlade Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., ali i promicati i oživljavati aktivnosti u svojim župama i dekanatima.

- Kao novonastali animatori instruktori završili smo i posljednju formaciju, treću po redu. Iza nas, uz mnogo novih saznanja, druženja i optimizma jer usvojili smo znanja koja će nam pomoći svjedočiti sve naučeno. Tijekom susreta, koji je održan o temi “Duhovna dimenzija animatora”, spoznali smo kako Riječ Božju svjedočiti drugima, ali i prvenstveno je osvjedočiti i živjeti u svom vlastitom životu, na što smo posebno pozvani preuzimanjem odgovornosti i življenjem poslanja animatora instruktora - izjavili su predstavnici Vrhbosanske nadbiskupije.

Važnost komunikacije

Animatori instruktori u radionicama učili su o animatorskom bontonu, analizi igre te kako biti sljedbenik Isusa Krista u današnjem svijetu. Također su nadopunili znanje o konceptu “Vesele večeri” kako bi i u tom području bili spretniji i spremniji na izazove koje donosi rad sa mladima. Tijekom susreta posjetio ih je profesor Kristijan Sedak koji ih je podučio temi komunikacije. Ono što je posebno obilježilo susret jest pokorničko bogoslužje, u kojem su imali priliku povući se u osamu, bez koje, kao što sama Biblija govori, “nema duhovnog napretka”. Nakon tri susreta dobili su certifikate kojima se potvrđuje spremnost za život animatora instruktora. - Potaknuti preventivnim odgojnim sustavom svetoga Ivana Bosca, želimo poput njega, s usađenim temeljno-odgojnim optimizmom mladima pristupati s vjerom, razumom i ljubaznošću - istaknuli su animatori.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?