SREDIŠNJI ODBOR HDZ-a BIH

Sjednicu će održati u Posavini, razgovori o pomoći i izborima

covic
Foto: VL FOTO
29.05.2014.
u 09:14

Definirati najpotrebnije oblike pomoći u stručnom, materijalnom i drugim oblicima i da se ta pomoć i realizira u većem opsegu

Hrvatski narodni sabor, kao i vodeće hrvatske stranke u BiH svoje su aktivnosti posljednjih 15 dana potpuno promijenile zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, te posljedica istih. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, te premijeri iz većinski hrvatskih županija danima su boravili u Posavini i drugim poplavama pogođenim područjima kako bi pomogli, te dogovorili na koji način dalje pomagati ugroženom stanovništvu.

Žele pomoći narodu

Kako doznajemo, Središnji odbor HDZ-a BiH trebao je zasjedati idućega tjedna u Mostaru, ali će se ta sjednica održati u Posavini, najvjerojatnije u Orašju ili Domaljevcu kao znak solidarnosti i potpore tamošnjem stanovništvu koje trpi strašne posljedice poplava. Sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH bit će, prema sadašnjim najavama, krajem idućega tjedna. Prema saznanjima, i Konvencija Mladeži HDZ-a BiH, koja je trebala biti održana 7. lipnja, razmišlja se da se također održi u Posavini. Još nisu donesene konkretne odluke. Premijeri županija s hrvatskom većinom razgovarali su u Posavini s premijerom Posavske županije kako i na koji način se može sada pomoći tim područjima i u tijeku je realizacija zaključaka. Ispred Hrvatskog narodnog sabora dogovoreno je da se u komunikaciji s predstavnicima vlasti u ugroženim područjima, posebno u Posavini, definiraju najpotrebniji oblici pomoći u stručnom, materijalnom i drugim oblicima i da se ta pomoć i realizira u većem opsegu.

Paralelno s ovim aktivnostima provode se pripreme za predstojeće opće izbore u BiH koji će se održati u listopadu. Nakon što je Koordinacija stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora razmatrala tijek priprema za prijavu političkih stranaka za listopadske izbore Središnjem izbornom povjerenstvu, krenulo se s preuzetim obvezama.

Pripreme za izbore

Dogovoreni su rokovi za određene prijave od listi, kandidata, do stranaka... Predstavnici stranaka u Koordinaciji članica Hrvatskog narodnog sabora su preuzeli obvezu zajedno sa županijskim organizacijama stranaka članica imenovati i predstavnike u koordinacijska tijela na razini županija u najkraćem roku i na tome se već radi.

Prema informacijama, nakon ovih sjednica bit će ponovni sastanak tijela HNS-a u svjetlu priprema za izbore.

Ključne riječi

Komentara 3

RO
rosa
22:39 29.05.2014.

Svaki džeparoš mi je draži od ovih BiH "političara" kojima moramo dati ured, auto (najnoviji model), plaću i tisuću drugih pogodnosti, a onda se oni ponašaju ne kao džeparoši već prava mafija odnosno spremni su i ukrasti, opljačkati pa ako treba i ubiti. Idite k vragu i vi i vaše odluke sa središnjeg odbora.

BR
brodarevac
10:50 29.05.2014.

Dobar naslov PRIPREME ZA IZBORE drugačije se nebi ni sjetio Posavine, vjerovatno zaboravi gdje se nalazi a pogotovo onaj dio koji pripada RSu

VR
vrabac33
15:19 29.05.2014.

Koje licemjerstvo, toliko providno da malo djete može primjetiti razlog vaše fol posjete Posavini. Vi gospodo ste nesposobni da bilo što uradete za drugog osom za svoj osobni interes. Kanite se sirotinje da vas negleda, jer još veća će im muka biti kad vas vidi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije