Jean Castex

Situacija s COVID-19 u regiji Pariza 'izuzetno napeta'

12.03.2021.
u 21:03

Situacija s COVID-19 u regiji Pariza izuzetno je napeta i vlasti su spremne poduzeti nove mjere, izjavio je u petak francuski premijer Jean Castex, ali nije spomenuo produženje policijskog sata niti novi regionalni lockdown.

Usprkos rastućem broju zaraženih od COVID-19, administracija predsjednika Emanuela Macrona do danas nije objavila novi nacionalni lockdown, opredjeljujući se umjesto toga da pooštri mjere na lokalnoj razini u najteže pogođenim gradovima poput Nice i Dunkirka, ali je Pariz do sada bio pošteđen.

- Pozivam sviju, a posebno one koji žive u prijestolnici, da budu ekstremno pažljivi, da nose maske i poštuju fizičko distanciranje. Cilj je umanjiti pritisak na bolnički sustav - izjavio je Castex tijekom posjeta bolnici.

Broj zaraženih u COVID-19 u jedinicama intenzivne njege u Francuskoj u petak je nadmašio 4.000 ljudi, po prvi put od 26. studenoga prošle godine, uz gotovo  1.100 COVID-19 pacijenata u jedinicama intenzivne njege samo u regiji Pariza, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije