NEODOLJIVE ČOKOLADNE KOCKE

Sitni kolači koje možete da služite u svim prilikama, a pojedu se u jednom zalogaju

27.11.2021.
u 16:02

Idealni sitni slavski kolači su odlični za sve prilike, ne samo za slave. Pogotovo ako su čokoladni, jer ne postoji osoba koja ih ne voli. Priprema čokoladne kore nije zahtevna i ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam kolač uspeo. A tek kremasti čokoladni fil daje pečat celom kolaču. 

Sastojci:

30 g crne čokolade

50 g putera

2 žumanca

95 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

70 ml mleka

20 g vode

70 g brašna za kolače

30 g kakao praha

5 g praška za pecivo

2 belanca

Za fil:

130 ml slatke pavlake 

40 g tamne čokolade

10 g šećera

Priprema:

Žumanca umutite sa šećerom (25 g), pa dodajte mleko, vodu i vanilu. Otopite čokoladu sa puterom. Postepeno sipajte u smesu sa žumancima i mešajte sve vreme. U tu smesu dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Belanca umutite sa šećerom (70 g) u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom. Malo lupite kalup da se smesa lepo rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (30 ml), a ostatak (100 ml) umutite sa šećerom. Pomešajte obe smese i premažite ispečenu koru. Pospite kakao prahom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije