na današnjoj sjednici

SIPBiH ovjerio novih 11 političkih stranaka

sip
02.06.2016.
u 12:06

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici nastavila postupak ovjere prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za sujdelovanje na Lokalnim izborima u BiH zakazanim za nedjelju, 2. listopada ove godine.

Kako je priopćio SIP BiH, danas je ovjereno novih 11 političkih stranaka koje su imale više nedostataka u prijavi i koje su u ostavljenom roku otklonile. Ovjerene su za one izborne jedinice za koje su otklonile nedostatke, u suprotnom im je prijava odbijena.

Izvršene su i provjere za 44 političke stranke koje su u prvom krugu djelimično ovjerene, te su danas ovjerene dopunskom odlukom i za one izborne jedinice u kojima su otklonile nedostatke, odnosno ako su dostavile dovoljan broj validnih potpisa podrške birača za te izborne jedinice, u suprotnom njihove prijave su odbijene.

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je odbila prijavu Demokratske obiteljske stranke jer u ostavljenom roku nije otklonila nedostatak u prijavi, odnosno nije dostavila dovoljan broj validnih potpisa podrške birača.

Nakon otklanjanja nedostataka danas su ovjerene i prijave za još 38 nezavisnih kandidata. Prijava nezavisnog kandidata Ibre Gurde je odbijena jer nije otklonio nedostatak u prijavi, odnosno nije dostavio dovoljan broj validnih potpisa podrške birača.

Pregled svih ovjerenih političkih subjekata po izbornim jedinicama Središnje izborno povjerestvo BiH će objaviti na web stranici www.izbori.ba nakon pravosnažnosti odluka, priopćeno je iz ove komisije

Ključne riječi
SIP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?