BiH na oprezu

SIPA razmjenjuje informacije s agencijama u regiji

sss
15.11.2015.
u 06:15

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini su pojačale mjere i aktivnosti nakon terorističkog napada u Francuskoj u kojem je ubijeno više od 150 osoba. Policijske agencije u BiH su već u petak navečer pojačale mjere osiguranja štićenih osoba i objekata u našoj zemlji te kontinuirano prikupljaju i razmjenjuju obavijesti, saznanja i informacije s drugim policijskim agencija i ostalim organima u BiH, regiji i šire. U tom kontekstu, policijske agencije u Bosni i Hercegovini su u stalnom međusobnom kontaktu, a u koordinaciju aktivnosti je uključena i Obavještajno-sigurnosna agencija u cilju pravodobne razmjene informacija i koordinacije aktivnosti na terenu. Kako je medijima potvrđeno, policijske agencije su u stalnom kontaktu s Interpolom i Europolom. - U stalnom smo kontaktu s francuskim časnikom za vezu Veleposlanstva Francuske u Sarajevu i još uvijek nije bilo konkretnih zahtjeva. Ako jedan takav zahtjev dođe, bit će nam u samom vrhu prioriteta da odgovorimo na njega - kazali su policijski izvori. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je Feni da su, nakon terorističkih napada u Parizu, mjere sigurnosti u BiH podignute na višu razinu, među kojima je i pojačano osiguranje zgrada diplomatsko-konzularnih predstavništava. Mektić navodi kako nema konkretnih informacija ili saznanja da je sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini narušena nakon terorističkih akata u Parizu. Također, navodi kako nema ni obavještajnih podataka i informacija o tome da bi se u BiH mogli dogoditi neki teroristički napadi. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je pojačala obavještajne aktivnosti vezane uz ovu problematiku i kontinuirano prikuplja i razmjenjuje obavijesti, saznanja i informacije s drugim policijskim organima u BiH, cijeloj regiji i šire.
U stalnim je kontaktima s različitim međunarodnim čimbenicima u BiH, kazali su za “Večernji list” iz SIPA-e. Iz ove sigurnosne agencije su naveli kako najoštrije osuđuju napad i izražavaju suosjećanje prema žrtvama i njihovim obiteljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?