imaju određena saznanja

SIPA provjerava vlasnike fiktivnih tvrtki u BiH

sipa
12.08.2016.
u 17:41

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH raspolaže određenim saznanjima o postojanju fiktivnih tvrtki u BiH i mogućoj utaji poreza prilikom kupovine i pranja novca, ali za sada ne može iznositi više podataka u javnost, potvrđeno je za Srnu u SIPA-i. 

Iz Službe za poslove sa strancima BiH rečeno je ranije da je provedena akcija da se utvrdi koliko je u BiH registrirano tvrtki čiji su vlasnici stranci, odnosno da se provjeri koliko je među njima fiktivnih, prenose mediji. 

U Službi navode da je cilj akcije, koja je provedena u suradnji s drugim institucijama, bio da se utvrdi legalnost kupovine zemljišta u BiH, otkrije eventualna utaja poreza prilikom kupovine i pranje novca. 

"Bilo je obuhvaćeno oko 108 tvrtki koje su ovdje registrirane i čiji su vlasnici stranci gdje je 71 osoba iz Kuvajta vlasnik tvrtke, 13 iz Libije, 12 iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, 10 iz Sirije i dva iz Katara", rekao je direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić. 

Ujić je istaknuo da je pronađeno dosta fiktivnih tvrtki, da neke osobe nisu ni ušle BiH već su ovlastili državljane BiH koji u ime njihove tvrtke mogu kupovati nekretnine u BiH. 

Prema njegovim riječima, sva saznanja proslijedili su drugim sigurnosnim agencijama u BiH, SIPA-i i Poreznoj upravi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije