Čeka se službeni stav

SIP: Za spajanje izbora mora se izmjeniti Ustav i niz zakona

izbori glasovanje
22.12.2015.
u 12:08

Šantić kaže da će se SIP BiH prema eventualnom prijedlogu spajanja izbora odrediti kada takav prijedlog dostavi nadležna institucija

Da bi došlo do spajanja lokalnih i općih izbora u Bosni i Hercegovini neophodno je izmijeniti ustavna, te cijeli set zakonskih rješenja na skoro svim razinama vlasti u zemlji, naveli su danas iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, javlja Anadolu Agency. O takvom prijedlogu, SIP-u još uvijek nije dostavljan nikakav službeni stav bilo koje institucije, istaknuo je predsjednikSIP-a BiH Ahmet Šantić.

Prema njegovim riječima, odluku o spajanju, odnosno odgađanju izbora prije svega mora potvrditi Parlamentarna skupština BiH.
– Ono što mi kao kao institucija za provođenje izbora moramo i trebamo uraditi ukoliko eventualno dođe do takvih izmjena i dopuna, jeste da smo dužni provesti odluke Parlamentarne skupštine BiH. Kao ravnici i legalisti, moramo reći da bi za jednu takvu odluku trebali izmijeniti Ustav Federacije BiH, određenih zakona u bh. entitetu Republike Srpske, te određenih županijskih zakona koja tretiraju pitanja trajanja mandata i načina izbora i statusa jedinica lokalne samouprave, kazao je Šantić.Naglasio je da će se SIP BiH prema eventualnom prijedlogu spajanja izbora odrediti kada takav prijedlog dostavi nadležna institucija.

– Ukoliko netko misli da može u ovom vremenu to uraditi i posložiti, ako mi dobijemo bilo kakva rješenja, postupat ćemo onako kako će biti. Ne mogu prejudicirati, odluka je na drugim organima pa ćemo se prema tome i odrediti , poručio je Šantić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?