četiri županijske skupštine

SIP BiH: Hitno dostaviti kandidatske liste za izbor izaslanika u Doma naroda

16.01.2019.
u 13:46

Središnje izborno povjerenstvo BiH uputilo je danas pisanu urgenciju na adrese četiri županijske skupštine koje još nisu dostavile na ovjeru kandidatske liste za izbor izaslanika u Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Pismo je dostavljeno skupštinama Posavske, Srednjebosanske, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije. 

Navedene županijske skupštine nisu postupile u skladu s članom 10.15 Izbornog zakona BiH i rokom propisanim članom 4. Upute o izmjeni uputa o provedbi posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.

U pismu je navedeno da je potrebno da što hitnije pristupe obveznim aktivnostima a kako bi Središnje izborno povjerenstvo BiH moglo postupiti u skladu sa svojim zakonskim obvezama i izvršiti ovjeru kandidatskih listi, u skladu s članom 2.9. stav (1) točka 6. Izbornog zakona BiH.

Preostlih šest županijskih skupština je dostavilo kandidatske liste od kojih su skupštine Tuzlanske i Zapadnohercegovačke županije provele i proceduru glasovanja te rezultate dostavile SIP-u BiH, priopćeno je iz SIP-a BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?