prijem u širokom brijegu

Sestra Vedrana već je 21 godinu u misiji u Ugandi

05.06.2019.
u 09:00

U uredu širokobriješkog gradonačelnika Mire Kraljevića upriličen je prijam za časne sestre i misionarke Vedranu Ljubić i Paskaziu Bushemere, koje su na službi u afričkoj državi Ugandi.

Prijmu su, osim gradonačelnika Kraljevića, nazočili predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić, Mladen Ljubić – Vajta, rođak misionarke Vedrane, i Ljilja Zovko.

Obrazovanje kao prioritet

Misionarka Vedrana Ljubić vuče korijene iz Ljubotića kod Širokog Brijega, a rođena je u Rami, gdje su se iz Ljubotića bili odselili njezini roditelji. Upravo su joj roditelji bili prvi uzor u vjeri, a njezinu je osobnost uvelike oblikovalo i odrastanje s bratom i četirima sestrama – naučila je uvažavati druge i s njima dijeliti sve što ima.

Još kao dijete osjetila je želju da svoj život potpuno preda Gospodinu. Zavjete je položila 5. kolovoza 1982., a u misije otišla 6. listopada 1998. U misiji u Ugandi djeluje već 21 godinu, a u družbi je sestara Kćeri Božje ljubavi. Tijekom prijma kod širokobriješkog gradonačelnika časna sestra Vedrana govorila je o svom djelovanju u misiji u Ugandi, problemima koji postoje u toj afričkoj državi, a poglavito je istaknula napore koje čine na području obrazovanja djece i mladih.

Gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić pohvalili su njihova dobra djela, podržali njihovo djelovanje u misiji u Ugandi i izrazili spremnost da potpomognu njihov rad u toj afričkoj državi.

Tijekom jučerašnjega dana misionarke Vedrana Ljubić i Paskaziu Bushemere bile su u posjetu kod Zdenka Ćosića, predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije. Potom ih je ugostio fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu, a bile su i na razgovoru sa širokobriješkim gvardijanom fra Tomislavom Puljićem i Mirom Bošnjakom, ravnateljem Gimnazije fra Dominika Mandića.

Obilazak Širokog Brijega

Časne sestre i misionarske Vedrana i Paskaziu gostovale su i na Radiopostaji Široki Brijeg. Potom su posjetile crkvu svetoga Ante u Ljubotićima, rodnom mjestu oca časne sestre Vedrane Ljubić. Bile su oduševljene ljubotićkom crkvom i crkvenim dvorištem. Rekle su kako će u Ugandu ponijeti više nego lijepe dojmove o Š. Brijegu, Mostaru i Hercegovini.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?