dvodnevni posjet

Sergej Lavrov stiže u BiH

sergej lavrov
14.12.2020.
u 07:44

Sergej Lavrov danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Tijekom dvodnevnog posjeta susretst će se s nizom bh. dužnosnika u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Svaki posjet svjetskih dužnosnika je dobar, složila bi se većina bh. političara, ali i javnosti. No, odnosi s Rusijom su itekako posebni. Republika Srpska je otvorena za potpunu suradnju, dok pak dio Federacije smatra da je Rusija najodgovornija za dugogodišnje blokade EU, posebno NATO puta zemlje, javlja N1. 

Prvo odredište Sergeja Lavrova, nakon što danas poslijepodne sleti na zračnu luku u Sarajevu - je Administrativni centar Vlade Republike Srpske. Večera i razgovor s Miloradom Dodikom. Potom i obraćanje medijima.

Na ulicama Istočnog Sarajeva, ništa ne ukazuje da slijedi posjet jednog od njaviših svjetskih dužnosniika. 

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, OSA, KCUS, Vatrogasna služna, Županijska policija - svi su na nogama zbog posjeta. MUP RS je naredio zabranu prometa na određenim dionicama danas od 14:30 do 21:30. Građani pojedinih općina su zamoljeni da promet svedu na minimum, te da prilikom kretanja nose dokumente, a ne nose veće torbe ili ruksake.

"Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu trebaju izbjegavati bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada", kazali su iz MUP-a RS.

Koliki je ruski utjecaj na Balkanu, nedavno je bilo jedna od ključnih tema rasprave pred američkim kongresmenima. Upravo zbog straha od Rusije, mnogi smatraju kako bi nova američka administracija mogla početi obraćati mnogo više pozornosti i na BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?