Haaški tužitelj

Serge Brammertz ponovno u BiH

Serge Brammertz
19.10.2015.
u 12:59

Brammertz će se sastati s predstavnicima vlasti BiH, između ostalih i s članovima Predsjedništva BiH, glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem, predsjednicom Suda BiH Meddžidom Kreso, kao i članovima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

U sklopu priprema za redovni šestomjesečno izvješće Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, glavni haaški tužitelj Serge Brammertz boravit će u Sarajevu od 19. do 21. listopada. Brammertz će se sastati s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine, između ostalih i s članovima Predsjedništva BiH, glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem, predsjednicom Suda BiH Meddžidom Kreso, kao i članovima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća. 

Kao i tijekom prethodnih posjeta, tužitelj Brammertz će održati više sastanaka s predstavnicima udruženja žrtava. Osim toga, Brammertz će se sastati s predstavnicima Instituta za nestale osobe, Tužiteljstva BiH, kao i s relevantnim međunarodnim partnerima kako bi razgovarao o načinima da se dodatno podrži važan proces potrage za nestalim osobama. 

Brammertz će se, također, sastati s predstavnicima međunarodne zajednice, između ostalih sa specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, te zamjenikom šefa Delegacije Europske unije u BiH. Njegov posjet Sarajevu je prvi od dva posjeta regiji u koju odlazi tijekom narednih mjesec dana. 

Posjet Beogradu planirana je za studeni, a detalji će biti objavljeni u dogledno vrijeme. Obraćanje Brammertza Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda zakazano je za početak prosinca ove godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije