Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Selo će opstati ako ljudi budu jeli domaće

16.04.2016.
u 11:00

Udruga za regionalni i ruralni razvoj Hercegovački STAP tradicionalno sve svoje vrijednosti predstavlja na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, piše Večernji list BiH. Ljudima su predstavljeni tradicionalni, izvorni i autohtoni proizvodi i usluge.

- U Mostaru smo na sajmu od prvog dana, i to održavamo i dan-danas. Izlagača je ove godine više nego ikad, ovdje su Slavonija, ovdje je Srijem te izlagači iz čitave BiH, vrlo su kvalitetni. Posjet je svake godine fenomenalan, a mi se trudimo predstaviti, od drvodjelskih proizvoda, do prehrambenih i kozmetičkih. Tako ovdje imamo meso, sireve, bosanske, slavonske i hercegovačke specijalitete..., ovdje je naša Cmiljka s Jajca, maslinari iz zaleđa Neuma. Cvitković i Boras izlažu besprijekoran med, dok gospodin Babić i njegova baka rade pripravak na bazi četiri vrste borovih iglica. To je fenomenalno za bronhitis, govori nam prvi čovjek Hercegovačkog STAP-a Davorin Medić. Naglašava da je riječ o prekrasnoj hrani, bez ikakvih aditiva, šećera i nekih drugih za organizam štetnih tvari.

- Sve je autohtono, domaće, od uštipaka, preko salata, kuka, do janjetine... Znači, cilj nam je hranom ljudima reći: Jedite domaće. Samo tako možemo zaštiti sebe i tako možemo na selu proizvoditi. Ovdje je sva hrana probrana sa sela. Imali smo i akademiju za djecu. Učili smo ih kuhati, dali im diplome i recepte s ciljem da im prenesemo znanje.

Svi su sretni i zadovoljni, govori nam Medić. I Vinkovčani koji su kuhali na štandu Hercegovački STAP pohvalili su vrijedne, mlade kuhare. A Medić im je otkrio stare tajne majstora kulinarstva, kako bi bili što uspješniji u svom poslu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije