Burno na bh. planinama

Šeik kupio hotel 'Feri', ima ponuda i za 'Igman'

11.07.2017.
u 07:56

Na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu u tijeku su veliki radovi. Kako je rekao premijer SŽ Elmedin Konaković, na Bjelašnici se trenutno realizira projekt vrijedan 16 milijuna maraka koje je osigurala Vlada SŽ, piše Avaz.

- Iskopane su tranše za polaganje cijevi za vještačko zasnježavanje, odmakli su i radovi na polaznoj i odlaznoj stanici šestosjeda, postavljeno 11 od 13 temelja za stupove. Stigla je cijela polazna stanica koju ćemo uskoro montirati. Vrlo brzo pokazat će se opravdanost ove investicije. Izgradnjom vertikalnog transporta Bjelašnica će postati najbolje skijalište u regiji - kaže Konaković. 
 
Dodaje da iduće godine planiraju ulaganja u ljetni turizam, izdvojili su dio sredstava za gradnju sportskog centra zajedno s Općinom Trnovo. Također, Konaković tvrdi da će ulaganja u Bjelašnicu i Igman privući investitore koji će kupiti hotele na planinama i tako upotpuniti ponudu.
 
Od Konakovića se tako saznalo da je šeik Muhamed el-Kasimi kupio hotel "Feri" na Igmanu i u završnoj je fazi za dobivanje dozvola za rekonstrukciju objekta.

- Do sada nije bilo interesa za kupovinu i gradnju hotela jer nije bilo kvalitetne ponude skijašima. Kada bude više skijaša, bit će i ponuda za hotele. Za hotel "Igman", za koji dugo nismo imali zainteresiranih, već smo dobili nekoliko upita za prodaju, kazao je između Konaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?