Prijedlog akcijskog plana situacijske analize

Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler na sastanku oko Počitelja

26.02.2024.
u 20:15

Nakon razmjene stavova i ideja zaključeno je da nekoliko definiranih aktivnosti treba izvršiti do kraja trećeg mjeseca. Nakon toga rezultati bi bili prezentirani na narednom sastanku

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je prezentiran Prijedlog akcijskog plana situacijske analize za povijesno-gradsko područje Počitelj, a sudjelovao je i posebni predstavnik Europske unije u BiH Johann Sattler.

Direktor federalnog Zavoda za zaštitu spomenika Robert Stergar prezentirao je Prijedlog akcijskog plana situacijske analize za povijesno gradsko područje Počitelj i razloge koji su doveli do potrebe za sveobuhvatnom analizom sadašnjeg stanja, te potrebu jasnog i koordiniranog pristupa koji bi trebao doprinijeti održivom upravljanju i razvoju Počitelja kao vrhunske turističke destinacije u BiH.

Veleposlanik Sattler zahvalio je Ministarstvu i čestitao za inicijativu i kreiranje preciznog akcijskog plana s jasno definiranim rokovima za izvođenje sveobuhvatne analize zatečenog stanja u Počitelju, na osnovu čega bi se pristupilo kreiranju projekta s konkretnim radovima na lokaciji.

- Nakon razmjene stavova i ideja zaključeno je da nekoliko definiranih aktivnosti treba izvršiti do kraja trećeg mjeseca. Nakon toga rezultati bi bili prezentirani na narednom sastanku, koji će ponovno biti upriličen u Federalnom ministarstvu kulture i sporta. 

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić prezentirat će, na narednom sastanku, aktivnosti koje se odnose na deponije otpada, a Zavod za zaštitu spomenika rezultate analize povijesnog gradskog područja Počitelj – navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Sastankom je predsjedavala federalna ministrica Sanja Vlaisavljević, a nazočili su i posebni predstavnik Europske Unije u BiH Johann Sattler sa suradnicima Karelom Lizerotom, šefom Odsjeka za pravosuđe, migraciju i reformu javne uprave Izaslanstva EU-a; Sanjom Stanojević, političkom savjetnicom i Petrom Kraljevićem te federalni ministri okoliša i turizma Nasiha Pozder i prostornog uređenja Željko Nedić.

Susret u Federalnom ministarstvu kulture i sporta upriličen je u skladu sa zaključcima sastanka pokretanja inicijative za revitalizaciju Počitelja, održanog u prosincu 2023. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?