Izmjene Izbornog zakona

SDA i SDP predlažu nastavak preglasavanja Hrvata, HNS-ov prijedlog teško će do većine

14.11.2017.
u 07:00

“Teško će se doći do rješenja. Ozračje je loše, nema dovoljno komunikacije, stajališta su jako udaljena. Iako se čini da se radi o sitnicama, radi se o načelima, o ravnoteži građanskog i nacionalnog koju nije nimalo lako postići. SDA će imati prijedlog koji neće ići izvan okvira Ustava Federacije BiH, to neće biti dovoljno HDZ-u, a oni u sprezi sa SNSD-om mogu zaustaviti svaki prijedlog u Domu naroda”. Tako je bošnjački član Predsjedništva i predsjednik SDA Bakir Izetbegović nagovijestio kako će se postaviti bošnjački politički blok, koji čine stranke sa sjedištem u Sarajevu, vezano uz prijedlog izmjena Izbornog zakona koji će se sutra naći u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine. Prijedlog HNS-a BiH već je dobio potporu u Domu naroda zahvaljujući potpisu svih hrvatskih izaslanika te trojici zastupnika iz redova vladajuće koalicije u Republici Srpskoj. Protiv su bili svi bošnjački zastupnici. Takav će, prema svemu sudeći, biti rezultat i sutrašnjeg glasovanja.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
07:55 14.11.2017.

I ko onda neće novi izborni zakon opet HDZ po logivi ako neće kako mi hoćemo neće nikako Čova i Doda braća do zatvora valjda će se naći neka poštena vlast koja će ih osuditi za enormno bogaćenje na račun naroda.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?