ZBOG ODLUKE O PRODUljenju PRITVORA

SBB pozvao Sud BiH da "zaustavi pokušaje političkih eliminacija"

 Fahrudina Radončić
13.01.2016.
u 16:49

Povodom današnje Odluke da se produži pritvor Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman, članovima Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine, iz te stranke ističu da "nitko neće moći svoje političke leševe i ubojstva podmetati drugima".

„Nakon dugogodišnje bezuspješne keljmendizacije Fahrudina Radončića, koji je i pored toga na prošlim izborima dobio povjerenje više od 200 tisuća glasača i SBB postao druga najjača stranka u Federaciji BiH po rezultatu, sada se na isti način pokušava keljmendizirati cijeli SBB", priopćeno je iz te stranke. 

SBB pozvao je "neovisno sudstvo, pred kojim tužitelji i odvjetnici trebaju biti ravnopravne strane, da ne dozvoli gubljenje kredibiliteta kako se ne bi reprizirali poznati slučajevi političkih montiranih optužnica u predmetima protiv Šarovića, Čovića, Ivanića i više drugih sličnih primjera".

SBB-a apelira na Sud BiH "da zaustavi pokušaje političkih eliminacija koje već duže vrijeme dolaze iz pojedinih tužiteljsko-obiteljskih centara".

Iz te stranke ističu "da neće dozvoliti cijepanje koalicije koja je stabilizirala Federaciju i BiH, čak iako se eventualno utvrdi da pojedinci iz vrha SDA već duže rade na ovom scenariju".

Iz SBB-a ističu da "nikakve provokacije neće moći zaustaviti legalistički put da se istražuju velike antikorupcijske afere i razjašnjvaju brojna politički motivirana ubojstva te da ništa ne može SBB skrenuti sa čvrste probosanske i sekularističke orijentacije", navodi se iz priopćenja. 

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
19:20 13.01.2016.

Izgleda pocela su hapsenja koja je najavio Radoncic za politicka I kriminalna ubistva koja su nerazjasnjena.Poceo je od sebe sto je I najpostenije za SBB kojoj ie vrhovni komadant.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije