Susret Dodika i Sattlera

Sattler: Ubrzano raditi na formiranju vlasti u BiH

14.10.2019.
u 19:38

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU i posebnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Dodik je informirao šefa Delegacije EU kako je spreman raditi na svim europskim pitanjima i da je to dogovoreno i s Europskom komisijom prilikom sastanka članova Predsjedništva BiH u veljači u Bruxellesu, ali da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno jer je očito da je uvjetovanjem od ostala dva člana Predsjedništva BiH ANP-om, kao preduvjetom formiranja Vijeća ministara BiH, žrtvovan EU status BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Sattler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Vijeća ministara BiH, odnosno vlasti u BiH, jer su mnoga europska sredstva za značajne projekte u BiH zbog toga zarobljena.

​Dodik je prenio Sattleru da pri ovakvom stanju stvari, gdje se formiranje vlasti pokušava uvjetovati NATO članstvom, nije siguran je li moguće u ovom trenuta formirati vlast.

- Jedino racionalno je da se formira Vijeće ministara BiH i da se što prije na dnevni red stavi europska agenda - rekao je Dodik, naglašavajući da se ne mogu prihvatiti nikakve ucjene.

​Dodik je šefu Delegacije EU Sattleru poželio uspješan mandat u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije