Sarajevo

Održan sastanak u vezi s istraživanjem nafte i plina u FBiH

27.03.2018.
u 16:36

Na inicijativu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u Sarajevu je danas održan sastanak u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma u vezi s daljnjim aktivnostima na realizaciji projekta istraživanja i eksploatacije nafte i plina u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Delegacije na sastanku su predvodili federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i federalna ministarica okoliša i turizma Edita Đapo, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Dogovoreno je da Ministarstvo okoliša i turizma imenuje stručno povjerenstvo koja će pristupiti izradi projektnog zadatka za izradu strateške studije o procjeni utjecaja na okoliš u vezi s nastavkom istraživanja nafte i plina u FBiH.

Stručno povjerenstvo za izradu projektnog zadatka će, pored predstavnika ova dva ministarstva, činiti i zaposlenici federalnih ministarstava prostornog uređenja i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te vanjski eksperti.

Stručno povjerenstvo će izraditi projektni zadatak na osnovu kojeg će Vlada usvojiti sadržaj strateške studije o procjeni utjecaja na okoliš za istraživanja i eksploataciju nafte i plina, a na temelju izrađenog projektnog zadatka, bit će urađena strateška procjena utjecaja na okoliš. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije