Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Sastanak SDA i HDZ-a BiH 12. rujna

07. rujna 2015. u 10:43 1 komentara 155 prikaza
'bih...mostar...18.01.2013...hdz bih, tiskovna, dragan covic foto: zoran grizelj vecernji list'
Foto: 'zoran grizelj'

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je da bi prošireni sastanak HDZ-a i SDA trebao biti održan u subotu, 12. rujna, u Mostaru, te da se formiranje stabilne parlamentarne većine u Federaciji BiH (FBiH) može očekivati tek za nekoliko mjeseci.

Čović je rekao da se s članovima Predsjedništva BiH i liderima SDA i PDP-a Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem usuglasio da se u narednih desetak dana razgovara i realno sagleda situacija i odnosi u partnerstvima na razini FBiH i Savjeta ministara BiH.

"Zakazali smo za 12. rujan sastanak rukovodstva HDZ-a i SDA, gdje će biti svi nositelji vlasti iz ove dvije stranke i na razini entiteta i razini Vijeća ministara. Utvrdili smo da u ovom trenutku imamo izvršnu vlast u FBiH do trenutka dok ne formiramo neku drugu. Ne možemo reći da nemamo Vladu FBiH, ali sa parlamentarnom većinom kakvu imamo ona je manjinska", rekao je u intervjuu "Avazu" Dragan Čović.

On je ponovio da je s manjim strankama nemoguće formirati stabilnu većinu, te da će to biti manjinska vlada, uprkos tome tko s kim razgovara.

"Kako će na kraju biti završeni razgovori sa tim strankama, nisam baš optimističan. Jedan dan jedna stranka kaže da hoće, drugi dan da neće, postavljaju neke nove uvjete i tko zna do kada će to trajati", naveo je lider HDZ-a.

On smatra da je na SDA da sebi pronađe dugoročno strateške partnere na političkoj sceni među Bošnjacima.

"Moji razgovori sa SBB-om će se nastaviti i nadam se da ćemo za nekoliko mjeseci dobiti jednu stabilniju većinu", rekao je Čović.

  • debelacija:

    daj covo, ne idi okolo i ne prosi! povedi racuna o polozaju svoga hrvatskoga puka!!!