koalicija

Sastanak rukovodstava SDA i SBB-a: Dautbašić ostaje kandidat SBB-a, SDA uvažava prijedlog

Dautbašić
22.02.2016.
u 15:32

Stranka demokratske akcije (SDA) uvažava prijedlog Saveza za bolju budućnost (SBB) kako za ministra prometa i komunikacija kandidira Bakira Dautbašića protiv kojeg je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu u predmetu koji se vodi pred Sudom BiH, piše Klix ba.

Čelnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) održali su sastanak na kojem je bilo govora o implementaciji koalicijskih dogovora. Ovo je prvi sastanak izaslanstava nakon što je Sud Bosne i Hercegovine ukinuo predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončić mjeru pritvora i odredio mjere zabrane.

Najuže rukovodstvo je zaključilo da nastavljaju djelovati koalicijski na svim nivoima iz razloga što je koalicija, kako navode, pokazala da se BiH može ubrzano kretati na putu prema Europskoj uniji što podrazumijeva i stabilizaciju političke situacije u BiH, ali i implementaciju reformske agende.

Potpredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić kazao je da Bakir Dautbašić ostaje kandidat SBB-a za ministra prometa i komunikacija BiH.

Sa prijedlozima SBB-a slaže se i SDA, a Adil Osmanović kazao je kako će procedura imenovanja ići svojim tijekom.

Osmanović je dodao i da je ovo sastanak najužeg rukovodstva stranka na kojim nisi bili predsjednici SDA i SBB-a.

Izaslanstvo SDA predvodio je zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović, a u kojoj su se još nalazili i predsjednik Glavnog odbora Halid Genjac, potpredsjednici Šefik Džaferović i Safet Softić te generalni tajnik Amir Zukić.

Savez za bolju budućnost predvodio je potpredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić. Pored Đonlagića izaslanstvo  su činili i Fehim Škaljić, Damir Arnaut, generalni tajnik Ismir Jusko i Munib Jusufović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?