SARAJEVO

Sastanak ministra Ramića i biskupa Komarice

SASTANAK
02.11.2016.
u 13:06

- Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić sastao se s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.

Biskup je upoznao ministra Ramića o statusu povratnika u banjalučku regiju, kao i potrebe Biskupije kojom rukovodi. Tema razgovora su bili infrastrukturni projekti, kao i projekti od kulturnog i vjerskog značaja za povratnike koji gravitiraju Biskupiji banjalučkoj.

Dogovorena je skora realizacija infrastrukturnih projekata koji pripadaju Biskupiji u općinama Ključ, Bosanski Petrovac, Grahovo i Drvar.

- Cijenimo da potrebe povratnika najbolje prepoznaju ljudi koji s njima svakodnevno borave, s akcentom na podršku mladima i porodicama u stanju potrebe - istakao je Ramić.

Biskup Komarica zahvalio je ministru na posjeti, podršci, a naročito podršci studentima i volonterima pripravnicima koji su korisnici pomoći Ministarstva, kao i dogovorenim infrastrukturnim projektima koji su od značaja za povratnike, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije