slavonski brod

Sastanak izaslanstava GPBiH i MUPRH u Slavonskom Brodu

aasd
29.03.2017.
u 15:45

U Slavonskom Brodu je održan sastanak izaslanstava Granične policije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske 28. 3. 2017. godine. Na sastanku je razgovarano o stanju sigurnosti na zajedničkoj granici, krijumčarenju ljudi, migracijskim kretanjima i krizi s kojom je R. Hrvatska bila suočena. Posebice je tematizirana izmjena Zakonika o schengenskim granicama i mjerama graničnih provjera zbog koje su moguća duža zadržavanja na frekventnijim graničnim prijelazima prilikom ulaska u R. Hrvatsku tijekom predstojeće turističke sezone. Na sastanku je suradnja GPBiH i MUPRH ocijenjena veoma uspješnom, ali je istaknuto da je potrebno dodatno unaprijediti razmjenu informacija. Planirana je realizacija mješovitih ophodnji na zajedničkoj granici. U 2016. realizirano je 1.869 mješovitih ophodnji, od čega 933 na teritoriju BiH i 936 na teritoriji RH.

Izaslanstvo GPBiH je predvodio zamjenik ravnatelja Zijad Srabović. Na sastanku su sudjelovali načelnici Uprave za operacije Predrag Radojčić, Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina Dragan Kulić i TU Sjeverozapad Gradiška Nijaz Softić. Izaslanstvo MUPRH činili su: načelnik Uprave za granicu MUPRH Zoran Ničeno, načelnik PU brodsko-posavske Ante Zovak, kao i čelni ljudi službi za granicu: Mira Voloder iz PU brodsko-posavske, Alenko Vrđuka iz PU sisačko-moslovačke, Krunoslav Janić iz PU vukovarsko-srijemske i Zdenko Vaško iz PU karlovačke. Sastanku su nazočili i Denis Kukec iz Uprave za granicu MUPRH, te Zoran Melkić iz Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije MUPRH.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije