sastanak

Sastaju se šefovi Parlamenta BiH: Danas će se znati ima li pomaka

Klix.ba
14.11.2019.
u 07:31

Visoki dužnosnici SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a, političkih stranaka koje će činiti okosnicu vlasti na razini državnih institucija, na današnjoj sjednici Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH raspravljat će o radu Parlamentarne skupštine BiH

Šefovi oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će održati zajedničku sjednicu na kojoj će biti govora o radu državnog organa zakonodavne vlasti.

Nakon dugo vremena za isti stol danas će sjesti Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Nikola Špirić, Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Borjana Krišto, odnosno predsjedatelji i zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba. 

Visoki dužnosnici SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a, političkih stranaka koje će činiti okosnicu vlasti na razini državnih institucija, na današnjoj sjednici Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH raspravljat će o radu Parlamentarne skupštine BiH koja se još od prosinca 2018. godine nalazi u potpunoj blokadi.

Od sjednice Zajedničkog kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH očekuje se mnogo. 

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je medijima uoči sastanka kako je danas moguć pomak u cilju što skorije uspostave Vijeća ministara BiH.

"Mi ćemo u četvrtak (danas) imati razgovor u Parlamentarnoj skupštini BiH, a već je dogovoren i Kolegij Doma naroda PSBiH kao i zajednički kolegij oba doma. Nositelji tog kolegija su SNSD, SDA i HDZ. Prije toga ćemo imati razgovor s predstavnicima SDA da utvrdimo priču oko izbornog zakona. Tako da, vjerujem da bi u četvrtak oko 15.00 sati mogli imati jasan pogled u budućnost od onog pesimističnog koji je bio do sada, a s ciljem da se uspostavi što prije novo Vijeće ministara BiH, Parlamentarna skupština BiH, a samim tim i druge razine vlasti", rekao je Čović.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?