Diskriminacija u raspodjeli pomoći

Sarajevskoj županiji iz FBiH 25 mil. KM, Srednjoj Bosni i Posavini ništa

novac
12.08.2017.
u 07:00

Tijekom 2016. godine u Federaciji BiH dodijeljena je državna pomoć u ukupnom iznosu od skoro 226 milijuna maraka, što je oko 115,5 milijuna eura, a pomoć kroz ministarstva, osim izravne potpore zapošljavanju, pokazala je veliku diskriminaciju prema određenim sredinama, piše Večernji list BiH. Kada se izdvoji potpora za poljoprivredu, ukupna pomoć iznosila je oko 151. milijun maraka. Istodobno, jako je bio nizak iznos za promoviranje regionalnog razvoja koji se dodjeljuje kao pomoć gospodarskom razvoju područja s neuobičajeno niskim životnim standardom ili visokim stupnjem nezaposlenosti u 2016. godini, gdje je dodijeljena potpora u apsolutnom iznosu od pola milijuna maraka.

Pomoć ‘male vrijednosti’

Istodobno državna pomoć, dostupna cijelom gospodarstvu i dostupna određenim sektorima, u 2016. godini dodijeljena je u apsolutnom iznosu od 64.3 milijuna maraka, što čini 28,50% u ukupnom državnoj potpori. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije