putovanja

Sarajevska zračna luka uvodi jeftine letove

zračna luka sarajevo
16.04.2017.
u 18:32

Jeftini princip letenja uveliko je razvijen u zemljama Europe, ali BiH kasni na tom polju i tek polako kreće tim putem. I dok zračna luka u Tuzli u posljednje vrijeme nudi sve više povratnih letova za 80 maraka, zračna luka u Sarajevu, polako kreće tim putem.

Prema mišljenjima brojnih stručnjaka, višegodišnja dominacija Star Alijans grupe također je jedan od razloga usporenog dolaska “low-cost” tvrtki. Dodatni razlog - 10 eura federalne takse koje po svakom odlazećem putniku iz Sarajeva ide u federalnu kasu za razvoj zračnog prometa, piše Blic.rs. 

Iz sarajevske zračne luke, koji bilježi stalni porast broja putnika, poručuju: za sve tvrtke važe isto.

Novo putovanje, nova avantura, ali i nova računica. Sanid Fejzić, turistički vodič iz Sarajeva, ovo putovanje neće zadugo zaboraviti. Za razliku od prethodnih - sa sarajevske zračne luke u neke europske metropole ovoga puta letjet će nikada jeftinije, donosi N1.

- Za 80 maraka koliko iznosi karta, prtljag i ovo je povoljno - komentirao je Sanid Fejzić.

Povratno putovanje s 80 KM do sada je bar iz Sarajeva bila nemoguća misija. Umesto izravnog leta do njegove konačne destinacije - Beča, Sanid se na put do austrijske, odlučio preko mađarske metropole, a glavni razlog je jeftinija karta.

- Linija je dobrodošla i odlična i možemo putovati za male novce, jer je to praksa u EU za manji standard. Mislim da kod nas velike tvrtke drže destinacije i neprihvatljivo za nas mlađe -  dodao je Fejzić.

Ovim zrakoplovom za isti grad će i obitelj Sulejmanović. Umjesto kao do sada automobilom - u turističke pohode europskih gradova po prvi put zajedno idu zrakoplovom. 

- Relazivno su skupe bile karte preko Beča i Zagreba, većinom smo išli automobilom, ovako je brže i ugodnije -  istaknuo je Reuf Sulejmanović.

Do Budimpešte će ovoga puta brže, ugodnije i što je najvažnije jeftinije. Ova obitelj će na 4 karte uštedeti znatna novčana sredstva.

Osim do Budimpešte, sletjeti i poleteti sa sarajevske zračne luke za 80 maraka ne možete više nigde.

Iz Tuzle na čak 18 destinacija. Iako nekoliko “low cost” tvrtki sa zračne luke iz Sarajeva leti i to na desetak destinacija, cijene nisu ni blizu tipičnim jeftinim tarifama.

Glavni razlog je što ova zračna luka kao glavna u BiH ne može prevoznicima ponuditi povoljnije uvjete kakve bi oni željeli i kakve pružaju sporedne zračne luke. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?