veliki koncerti

Sarajevo: Doček Nove godine uz Zdravka Čolića i Crvenu jabuku

09.11.2017.
u 14:12

Postavljajući nove standarde organizacije dočeka Nove godine, Sarajevo će ovaj put uz koncerte Zdravka Čolića i Crvene jabuke zasigurno biti centar regije.

U Sarajevu će tako slavlje trajati tri noći - 30. siječnja će nastupiti diplomanti Muzičke akademije, 31. prosinca građani i turisti će uz pjesme Zdravka Čolića ispratiti staru i dočekati Novu 2018. godinu, dok će Crvena jabuka glazbenu zabavu ponuditi 1. siječnja 2018. godine.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, predsjednik Turističke zajednice SŽ Nermin Muzur, te jedan od najvećih glazbenih ikona Zdravko Čolić danas su na konferenciji za medije predstavili detalje organizacije i sadržaja dočeka Nove 2018. godine koji će biti upriličen kod Vječne vatre.

- Kulturološka pomjeranja u Sarajevu moraju biti evidentna i naša je želja da to iz godine u godinu što bolje organiziramo – kazao je Skaka, podsjetivši da je i prošle godine doček Nove godine bio organiziran na otvorenom kada je koncert održao Dino Merlin, a ove godine je sadržaj proširen na tri noći, zbog čega je uvjeren da će to biti nezaboravni doček Nove godine.

Pozvao je građane Sarajeva da budu dobri domaćini ali i gosti, te uživaju u svom gradu uz nastupe najvećih zvijezda regije, posebno istaknuvši da je sretan što je "na čelu grada koji zaista i jeste centar regije".

Zdravko Čolić je podsjetio da je prošlogodišnji doček nove godine u Sarajevu s Dinom Merlinom fantastično odjeknuo u javnosti, te kazao da Sarajevo ranije nije organizovalo pompezne dočeke, kao neki drugi gradovi.

- Zahvaljujem što ste mene predložili ove godine. Sarajevo je moj grad i bez obzira na druge ponude ja pripadam ovom gradu i sa zadovoljstvom prihvaćam ponudu. To je jedna posebno emotivna priča, nije vezana za finansije. Poštujem ga i prihvaćam da budem tu bez obzira na druge ponude - kazao je Čolić.

Posjetitelji koncerta, kako je najavljeno, mogu biti sigurni da će to biti vrhunska produkcija, apsolutna referenca na koju su svi već navikli od Zdravka Čolića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?