projekt

Sarajevo bez mina do rujna 2020. godine

deminiranje
17.10.2019.
u 19:28

Sve aktivnosti na provođenju programa deminiranja koji će do rujna sljedeće godine Sarajevo učiniti gradom slobodnim od mina teku prema predviđenom planu i vrlo intenzivnoj dinamici, rečeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake s predstavnicima State Departmenta, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i implementatora projekta.

Gradonačelnik Skaka je tijekom razgovora s Ethanom Rinksom, program menadžerom odjela State Departmenta odgovornim za projekt “Sarajevo bez mina 2020” koji se realizira u suradnji sa "Marshall Legacy Institutom", još jednom zahvalio američkom narodu i vladi. Posebno je istaknuta uloga američkog veleposlanika Erica Nelsona u tom povijesnom projektu.

- Uvjereni smo da ćemo u planiranom roku objaviti da je Sarajevo kao grad očišćen od ove opasnosti koja je zaostavština rata i teških vremena. To će biti dodatni impuls i za ekonomski razvoj i investicije, posebno u oblasti turizma. Hvala i svim partnerima koji su uključeni, kao i općinama u kojima se vrši deminiranje neovisno u kojem se dijelu BiH nalazile – rekao je gradonačelnik glavnog grada BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?