sbf:

Suradnja zemalja regije put prema budućnosti

SBF
04.05.2016.
u 12:19

 Republika Hrvatska će Bosni i Hercegovini pružiti svaku pomoć koja joj bude potrebna da zaključi pristupni proces i postane punopravna članica Europske unije - poručio je danas hrvatski ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat na Sarajevo Business Forumu.

Kazao je kako su spremni pružiti pomoć kod brisanja administrativnih granica kako bi se ekonomije dviju zemalja približile.

Horvat je kazao da je ulazak u EU Hrvatskoj donio brojne pogodnosti te da je razvio mnoge sektore.

Investitorima je poručio da je Hrvatska prijateljska država, a državna administracija pravi servis u ostvarenju poduzetničke ideje.

U četiri područja, dodao je, Hrvatska želi postignuti standarde EU, a to su: energetika, turizam, poljoprivreda i infrastruktura. 

Ministar privrede Srbije Željko Sertić budućnost vidi u suradnji zemalja okruženja.

Istakao je da mreža kontakata i poslovni odnosi podstiču ekonomsku integraciju koja je garancija regionalnog mira i stabilnosti.

- Regija ne treba da bude samo prostor nego i okruženje koje pomjera granice gledajući u budućnost. Uvjeren sam da smo na dobrom putu i da ćemo kroz razne projekte učiniti da ovaj prostor postane ekonomska kapija Europe - naglasio je Sertić.

Da je regionalna suradnja budućnost mišljenja je i ministar ekonomije Crne Gore Vladimir Kavarić.

Naveo je da nijedna država nije sama sebi dovoljna, ni ekonomski giganti, a kamoli države regije.

- Zemlje regije treba da postanu partneri u borbi na globalnom tržištu mnogo prije nego konkurenti na lokalnom tržišu - poručio je Kavari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije