dvije funkcije istovremeno

Samo u BiH: Zvizdić od danas na čelu zakonodavne i izvršne vlasti

Armin Durgut/PIXSELL
05.08.2019.
u 08:59

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je postao i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Mandat Borjane Krišto (HDZ BiH) kao predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH započeo je 6. prosinca 2018. godine i trajao je do 5. kolovoza 2019. godine kad je predsjedavanje preuzeo Denis Zvizdić (SDA), piše Ero.tel.

Naime, predsjedatelj i dva zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH, kao i predsjedatelj i dva zamjenika predsjedatelja Doma naroda BiH, rotiraju se svakih osam mjeseci, kao i članovi Predsjedništva BiH.

Zvizdić će se na poziciji predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH zadržati sve do 5. travnja 2020. godine, kad će predsjedavanje preuzeti Nebojša Radmanović (SNSD).

Ovakav slučaj još uvijek nije zabilježen u modernim demokratskim zemljama, s obzirom na to da će jedan čovjek biti na čelu izvršne i zakonodavne vlasti, a što, prema mišljenju stručnjaka, ruši temeljni princip podjele vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?