Samo jedan sastojak može vaš domaći kruh učiniti mekšim i duže svježim

kruh
Shutterstock
27.04.2025.
u 11:22

Mnogi se suočavaju s problemom da njihov domaći kruh brzo postane suh i počne se mrviti čim ga počnu rezati. Iako pekarski proizvodi iz pekarnica često ostaju mekani i svježi danima, domaći kruhovi i peciva obično ne traju toliko dugo.

Iako pekarski proizvodi iz pekarnica obično ostaju mekani i svježi nekoliko dana, domaći kruhovi i kiflice često ne traju toliko dugo. Mnogi se pitaju što to pekari dodaju u svoje recepte kako bi tijesto ostalo svježe i mekano, prenosi Klix.ba. 

Tajna se krije u jednom neočekivanom sastojku – medu. Naime, ako želite produžiti rok trajanja svojih peciva i zadržati ih svježima i mekanima, jednostavno dodajte žlicu meda u tijesto.

Ovaj tajni sastojak čini čuda za vaša domaća tijesta jer med pomaže u zadržavanju vlage, što znači da će kiflice, pogače i kruh ostati svježi i neće se mrviti kao inače.

Dakle, sljedeći put kada budete pravili domaći kruh ili kiflice, ne zaboravite na med. Ovaj jednostavan trik može značajno poboljšati kvalitetu vaših pekarskih proizvoda, čineći ih mekšima, svježijima i dugotrajnijima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata