ISTRAŽIVANJE:

Samo 10 posto Srba bi ratovala za Kosovo

ISTRAŽIVANJE
13.02.2017.
u 17:15

Većina građana Srbije ne bi ratovala zbog toga da Kosovo ostane u njenom sastavu, pokazuju rezultati istraživanja Beogradskog centra za sigurnosnu politiku, srbijanske nevladine organizacije.

Čak 73 posto svih ispitanika smatra da ne treba ulaziti u oružani sukob zbog Kosova i Metohije, 17 posto “ne zna”  dok je 10 posto “za”.

Zanimljivo je da  se ni većina glasača desničarskih stranaka, kao što su Srpska radikalna stranka (SRS) i “Dveri”, ne bi se latili oružja radi Kosova, navodi beogradski “Blic”.

Prema ovom istraživanju, provedenom uz potporu ministarstva vanjskih poslova Norveške, 70,6 posto anketiranih iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), čelnika Aleksandra Vučića, nije za ratnu opciju, kod oporbene Demokratske stranke 86,5 posto je protiv oružanog sukoba, a ovakvo stajalište ima i 70,2 posto ispitanika iz koalicije Socijalističke partije Srbije (SPS) sa strankom umirovljenika i Jedinstvenom Srbijom, manjim partnerom u vladi premijera Vučića.

Za Kosovo ne bi ratovalo 87 posto iz Liberalno demokratske partije, a najveći postotak negativnih odgovora na ovo pitanje dali su ispitanici iz “Dosta je bilo” Saše Radulovića, pokreta također koji ima predstavnike u parlamentu, čak 96 posto, prenosi hms.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije