s dobrim razlogom

Salata bi vam trebala biti najzdraviji izbor za doručak, evo zašto...

dorucak
30.11.2020.
u 14:27

Ako kupujete kuharice, već ste mogli primijetiti da se redovito pod doručak uvrsti salata i to s dobrim razlogom.

Osim što je vrlo očito da dan započinjete s puno hranjivih sastojaka, salata poboljšava probavu, puna je vlakana i vode. Vlakna pomažu stolici u kretanju kroz crijeva, smanjujući šanse za zatvor. Također, pomaže u jačanju cjelokupnog zdravlja i sprječava određene bolesti – jesti salatu za doručak znači rano ujutro konzumirati raznovrsno voće i povrće, piše ljepotaizdravlje.hr.

To znači brojne hranjive tvari i biljne spojeve koji ti mogu poboljšati zdravlje i smanjiti vjerovatnost od raznih bolesti. Takve bolesti uključuju srčane tegobe, dijabetes, pa čak i karcinom. Djeluje odlično i na smanjenje umora i poboljšava raspoloženje.

Jesti ujutro voće i povrće (koji su svi s malo masti i bogati su složenim ugljikohidratima) dobar je način da pripremiš svoj um za dan, ali i da se pobrinete za to da se osjećate dobro sve do odlaska na spavanje.

Pokušajte s arapskom salatom koju je lako napraviti i fino za jesti.

Priprema:

Operite krastavce i rajčice te ih narežite na sitno. Dodajte češnjak, peršin i metvicu pa začinite i podlijte maslinovim uljem. Promiješajte i ubacite kockice kruha ili komade krekera. Ovoj salati u njihovoj sezoni dodajte rotkvice, a i zelena salata može biti baza. Sve narežite na što sitnije komadiće. Po potrebi možete dodati i cous-cous.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?