vrijednost oko 48.000 dolara

SAD donirale zimsku opremu, grijalice i medicinsku opremu Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH

15.02.2023.
u 17:25

Oprema pruža značajnu pomoć i unapređuje kapacitete Direkcije za kooredinaciju policijskih tijela BiH, omogućavajući bolju spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama.

Sjedinjene Američke Države su preko Veleposlanstva SAD-a i Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL) 15. veljače 2023. godine donirale zimsku opremu, grijalice i medicinsku opremu Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH.

Direktor INL-a Matan Meyer, zajedno sa zamjenikom regionalnog službenika za sigurnost (RZS) Markom Romanowskim, posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela u BiH i sastao se sa direktorom Direkcije, Mirsadom Vilićem povodom donacije policijske i opreme za hitne medicinske intervencije u vrijednosti od oko 48.000 američkih dolara.

Oprema pruža značajnu pomoć i unapređuje kapacitete Direkcije za kooredinaciju policijskih tijela BiH, omogućavajući bolju spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama.

Direktor Mirsad Vilić osvrnuo se na napore usmjerene na proširenje i unapređenje kapaciteta, kao i na aktivnosti sadržane u Strateškom planu razvoja Direkcije, koje se odnose na jačanje komunikacije, koordinacije i suradnje kako s policijskim organima u BiH tako i sa međunarodnim partnerima. Naglasio je da je unapređenje tehničkih mogućnosti jedan od stalnih prioriteta i ciljeva Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kroz ovu donaciju, Sjedinjene Države nastavljaju biti predani saveznik u naporima Bosne i Hercegovine da zaštiti integritet i sigurnost zemlje i njenog naroda.

Direktor Vilić je zahvalio Veleposlanstvu SAD-a i Uredu INL-a na ovoj značajnoj donaciji i dosljednoj podršci Direkciji. Slično tome, istaknuo je značajnu podršku Regionalnom uredu za sigurnost Veleposlanstva SAD-a i njihovo blisko partnerstvo kako bi se osigurala zaštita diplomatskih objekata u BiH. Vilić je naglasio da je današnja donacija primjer izuzetnog odnosa i suradnje između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?