Nova veleposlanica

SAD će i dalje BiH biti najjači partner na putu u EU i NATO

Veleposlanica
Foto VL
10.01.2015.
u 10:48

Moj suprug Bill i ja ćemo uskoro doći u Sarajevo. Jedva čekam da putujem, i upoznam i zemlju i ljude, zaključila je Cormack

SAD je već dugo odani prijatelj i saveznik BiH i radujem se što ću raditi s vama i našim europskim partnerima kako bismo vratili BiH na pravi put priključenja EU i NATO savezu, kazala je veleposlanica SAD-a u BiH Maureen E. Cormack, čiji se dolazak uskoro očekuje. U poruci građanima BiH naglasila je kako je SAD i dalje odlučan biti najjači partner BiH na putu priključenja EU i NATO savezu. - Kad god ja i moj muž posjetimo spomenik Abrahamu Lincolnu, sjetim se zašto je to moj najdraži spomenik u Washingtonu. Predsjednik Lincoln je vodio SAD u najtežim trenucima i uspostavio jedinstvenu Ameriku u kojoj se poštuju i štite prava njenih građana - dodala je Cormack. Kao američka diplomatkinja radila je u Poljskoj i Južnoj Koreji kada se, kako je istaknula, osobno upoznala s izazovima s kojima se zemlje u tradiciji moraju suočiti, a tijekom boravka tamo izravno je komunicirala s građanima tih zemlja kako bi čula njihovo mišljenje. Najavila je kako će njen cilj biti “podržati vaše napore da izgradite jedinstvenu, demokratsku i prosperitetnu budućnost”. - BiH je raskrižje kultura i jedva čekam upoznati se sa svima njima. Moja obitelj obogaćena je miješanjem različitih kultura iz Irske, Engleske, Njemačke i Škotske. Moj suprug Bill i ja ćemo uskoro doći u Sarajevo. Jedva čekam da putujem po cijeloj BiH i upoznam i zemlju i ljude - zaključila je Cormack.

Ona je prva veleposlanica SAD-a u BiH. Na ovoj dužnosti nasljeđuje veleposlanika Patricka Moona, koji je trenutačno angažiran kao politički savjetnik zapovjednika američkih trupa u Europi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije