Zora Dujmović

S 575.140 KM bit će podržano 236 programa i projekata

zora dujmovic
29.05.2022.
u 17:06

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović potvrdila je za Fenu kako će s 575.140 KM biti podržano 236 programa i projekata iz oblasti kulture i sporta.

- To je urađeno jer je na posljednjoj sjednici Vlada FBiH donijela odluku kojom odobrava raspodjelu dijela prihoda u iznosu od 575.140,20 KM uplaćenih u proračun FBiH u 2021. godini, a ostvarenih po osnovi naknada za priređivanje igara na sreću - kazala je Dujmović. Od ukupnog iznosa, 284.040,20 KM raspodjeljuje se za financiranje 128 programa i projekata iz oblasti promoviranja kulture.

- Nadam se da će zahvaljujući ovim sredstvima udruge lakše provoditi kulturne aktivnosti. Time nastojimo promovirati kulturu u svim sredinama u Federaciji BiH - rekla je Dujmović. Dodaje kako su sredstva od 291.100 KM namijenjena za financiranje 108 programa i projekata namijenjenih promicanju razvoja profesionalnog i amaterskog sporta u cilju povećanja sredstava fonda za nagrađivanje za istaknute sportske rezultate.

- Uz ova sredstva, trenutačno je do 3. lipnja otvoren poziv za dostavljanje prijava gdje je odlukom o programu utroška za 2022. godinu posebno utvrđen iznos od 650.000 KM koji je isključivo namijenjen za novčane naknade za ostvarene uspješne sportske rezultate - navela je Dujmović. Federalno ministarstvo kulture i sporta će, najkasnije u roku od 30 dana, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava (575.140 KM) korisnicima.

- Obveza korisnika je do 31. prosinca ove godine Federalnom ministarstvu dostaviti izvješće o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava. Ako to ne učine ili sredstva utroše suprotno propisanim kriterijima, dužni su ih vratiti na zahtjev resornog ministarstva - navela je Dujmović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije