60 godina braka

Ruža i Božo Žepić proslavili dijamantni pir

03.12.2021.
u 08:00

- Ne odustajte od ljubavi, svaki izazov i prepreku zajedno nadvladajte. Nema veće i važnije životne vrijednosti od obitelji – poručili su mladima Ruža i Božo Žepić

Akademik Božo Žepić, istaknuti sociolog i sveučilišni profesor, sa suprugom Ružom proslavio je dijamantni pir, 60. obljetnicu braka. U braku su dobili troje djece, kćer Zrinku i sinove Zorana i Gorana, imaju šestero unučadi, a kako kažu, vrijeme najviše vole provoditi s obitelji.

Prof. Žepić ističe kako im je obiteljski odgoj pomogao da ostanu zajedno čak šest desetljeća.

- Bitna je ljubav, međusobno povjerenje, razumijevanje s obje strane. Ako ima i nesuglasica, važno je oprostiti i razgovarati kako bi se problem odmah riješio - ističe prof. Žepić.

Bračni par Žepić kroz šalu kaže kako su tradicionalno nedorasli ovom vremenu, ali nije im, dodaju, žao kada im netko prebaci da su njihovi pogledi na život zastarjeli. Kroz život su ih pratile i radosti, ali i ogromna žalost kada su prije devet godina, zbog teške bolesti, ostali bez kćeri Zrinke, ugledne pravnice i odvjetnice.

U povodu dijamantnoga pira mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH supružnicima Žepić poslao je čestitku.

- Bog vas blagoslovio i hvala vam za primjer uzajamne vjernosti koja traje tolike godine i neka ona bude primjer svim mladim bračnim parovima sa željom da vjernost uvijek bude pobjednik nad svim iskušenjima – stoji u čestitki mons. Vukšića.

Gospođa Ruža se posebno prisjeća trenutaka kada je kao 19-godišnja djevojka došla u obitelj Žepić.

- Da nije ljubavi i vjernosti, ne bi se ni izdržalo 60 godina. Počeli smo od nule. Ja nisam imala roditelje i kada sam se udala, odmah sam u njegovim roditeljima imala i oca i majku i brata kojeg nikada nisam imala - priča gospođa Ruža koja je i glavni stup obitelji.

- Ne odustajte od ljubavi, svaki izazov i prepreku zajedno nadvladajte. Nema veće i važnije životne vrijednosti od obitelji – poručili su mladima Ruža i Božo Žepić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije