Discovery Channel

Ronioci iz cijelog svijeta dolaze u Mostar istražiti netaknutu prirodu

06.09.2015.
u 17:34

Ekipa Discovery Channela boravila je nedavno u Mostaru gdje su snimali reportažu o ovom hercegovačkom gradu, Balkan Cave Summitu (tradicionalnoj manifestaciji koja u grad na Neretvi privlači ljubitelje speleoronjenja), te o poljaku Krzystofu Starnawskom koji je zbog ovog summita boravio u Hercegovini, prenosi Večernji list. Balkan Cave Summit ove godine u Mostar je privukao ronioce iz 15 europskih država koji su istraživali spilje na lokacijama Buna, Bunica, Crno oko, Crno vrelo, Jasenica – Bezdan, Kajtazovina i Vrioštica.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao Esad Humo, član Upravnog odbora Spasilačke službe i Gorske službe spašavanja u BiH, u Mostar je vlastitim zrakoplovom stiglo dvadesetak članova ekipe Discovery Channela. Priča koju je napravila ova kvalitetna ekipa bit će odličan promotivni materijal naše zemlje.

"Oni su snimali priču o Interventnoj spasilačkoj službi u Mostaru, o spiljama, hercegovačkim ljepotama, ljudima u Mostaru. Budući da se bavimo i spiljskim ronjenjem, svake godine organiziramo Balkan Cave Summit na kojem se okupe poznata svjetska imena iz ove oblasti. Ove godine u Mostaru je boravio svjetski prvak u ronjenju Poljak Krzystof Starnawski. On je prije četiri godine, zaronivši na čak 283 metra dubine, oborio svjetski rekord u dubinskom ronjenju. A njegov plan za ovu godinu je roniti više od 300 metara dubine."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?