Naslovnica Vijesti

Roditelji očekivali petorke, a onda je stiglo iznenađenje: 'Zamislite ovo'

Djeca su rođena s 29 tjedana i "u iznenađujuće su dobrom stanju" za šestorke, no postoje simptomi nezrelosti dišnog sustava i središnjeg živčanog sustava što je tipično za prerano rođenu djecu
21. svibnja 2019. u 19:15 0 komentara 547 prikaza
Foto: Reuters/Pixsell

Poljske šestorke, dva dječaka i četiri djevojčice rođene u gradu Krakovu u ponedjeljak, iznenadile su i roditelje i liječnike koji su pripremili sve za porod petero novorođenčadi.  

"Zamislite ovo: bili smo spremni od rana jutra da pomognemo dolasku na svijet petero malih građana. U operacijskoj smo dvorani, pet ekipa liječnika spremno je preuzeti skrb za petero djece", rezimira Ryszard Lauterbach, čelnik Kliničke neonatologije u Sveučilišnoj bolnici u Krakowu.

"Bebe su se dolazile na svijet jedna za drugom. A onda, odjednom, još jedna čeka da se rodi". 

Djeca su rođena s 29 tjedana i "u iznenađujuće su dobrom stanju" za šestorke, no postoje simptomi nezrelosti dišnog sustava i središnjeg živčanog sustava što je tipično za prerano rođenu djecu.

Liječnici se nadaju da će dječica biti otpuštena kući kada buda imala 2 i pol mjeseca. 

"Već smo u našem domu pripremili sve za dolazak petero mališana, a sada sve moramo malo preinačiti", rekla je majka Klaudia Marzec.

Djeca će se zvati Filip, Tymon, Zofia, Kaja, Nela i Malwina. 

Njihov otac Szymon Marzec rekao je na konferenciji za novinare u bolnici u utorak da će se uskoro s braćom upoznati i njihov prvi sin Oliwier, dijete koje je tek prohodalo.  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.