Titranje oka

Rješenje koje zaustavlja neugodan problem

titranje oka
11.12.2015.
u 14:29

Svi smo doživjeli da nam odjednom počne titrati oko, odnosno gornji ili donji kapak. Titranje obično prođe samo od sebe za dan, dva, ali što ako potraje duže? Otkrijte kako možete zaustaviti ovaj neugodan problem

Titranje oka, odnosno titranje gornjeg ili donjeg kapka može biti posljedica umora, stresa, naprezanja očiju, konzumacije prevelike količine kofeina, suhe oči i nedostatak hranjivih tvari u tijelu, najčešće magnezija. U rijetkim slučajevima može biti znak ozbiljnijeg zdravstvenog stanja poput problema sa živcima lica.
Titranje oka obično prođe za dan, dva, ali nekad može trajati i danima što itekako zna biti nelagodno i ometajuće. Na sreću, postoji jednostavno rješenje koje preporučaju liječnici: u mjesto gdje vam oko titra uperite tuš s laganim mlazom mlake vode i polijevajte do dvije minute.
Činite to jednom dnevno i ponavljajte svaki dan sve dok ne prestane. Ukoliko titranje nikako ne prestaje, potrebno je obratiti se liječniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?