Sindikat BHRT

Riješiti problem dugovanja entitetskih javnih RTV servisa

BHRT
26.05.2016.
u 15:32

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u zahtjeva da se do 31. svibnja ove godine počne rješavati problem dugogodišnjih dugovanja entitetskih javnih RTV servisa navedenih u financijskom izvješću BHRT-a za 2015. godinu.

To se odnosi na naplaćenu RTV taksu putem inkaso službi, koju su zadržali za sebe i nisu uplatili na račun BHRT-a, RTVFBiH je dužna 2,5 milijuna KM, a RTRS 8,5 milijuna KM, te usluge koje pružaju radnici BHRT-a entitetskim televizijama, RTVFBiH je dužna 13,5 milijuna KM, a  RTRS 280 tisuća KM.

- Smatramo da ako menadžmenti entitetskih javnih servisa, ne žele platiti rad radnika BHRT-a, menadžment BHRT-a ne smije dozvoliti daljnje ponižavanje svojih radnika koji zbog planiranih poslova za entitetske javne servise, a malog broja izvršitelja, dolaze u situaciju da rade u jako teškim uvjetima, na granici zakona - navodi se u priošpćenju UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Zbog ovakvog odnosa entitetskih javnih servisa, kako dodaju, ugroženi su veliki projekti BHRT-a kao što su EURO 2016 i OI Rio 2016, a samim tim opstojnost i osnovna funkcija Javnog servisa.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u navodi da će poduzeti sve mjere u skladu sa zakonom da zaštiti radnike BHRT-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?