video

Riješi se posljedica sjedenja vježbanjem kod kuće

sjedenje
15.03.2016.
u 19:21

Budući da mnoge ljude posao obvezuje na višesatno sjedenje, teško ga je izbjeći, ali negativne posljedice koje ima na posturu mogu se spriječiti ili liječiti • Najmanje što možete učiniti za borbu protiv posljedica sjedenja jest vježbanje kod kuće

Sjedenje je jedan od najvećih neprijatelja za naše mišiće i cijeli lokomotorni sustav. Ako imate bolove u leđima, ramenima ili nekim drugim dijelovima tijela i zglobovima, velika je mogućnost da je uzrok tome to što previše vremena provodite u sjedećem položaju, a s druge strane ne vježbate te gotovo uopće niste aktivni. Budući da mnoge ljude posao obvezuje na višesatno sjedenje, teško ga je izbjeći, ali negativne posljedice koje ima na posturu mogu se spriječiti ili liječiti ako je već do njih došlo. Rješenje je, naravno, tjelovježba.

Uobičajene aktivnosti poput jogginga, vožnje bicikla ili raznih rekreativnih sportova nisu dovoljne za jačanje i razvijanje muskulature u toj mjeri kako bi oni bili spremni provoditi toliko vremena u sjedećem položaju. Sjedenje prilično oslabljuje i skraćuje mišiće, stoga su vam potrebne vježbe snage, istezanja i mobilnosti. Najviše pate mišići ramena, leđa i zadnje lože, pa upravo njih treba najviše jačati, razgibavati i istezati. Najbolje bi bilo mišiće vježbati dodatnim vanjskim opterećenjima; povećati mišićnu masu i razviti izdržljivost.

Najmanje što možete učiniti za borbu protiv posljedica sjedenja jest vježbanje kod kuće. U videu pogledajte odlične vježbe koje će pomoći narušenoj posturi zbog previše sjedenja, a premalo aktivnosti. 

Video možete pogledati na https://youtu.be/ahPse5W9Eyo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?